Lues Plads

Midt i Løvenholm Skoven på hjørnet af Hovedvejen og Herredsvej ligger en rasteplads. På rastepladsen blev i marts født en lille dreng, som senere blev døbt Lue. Pladsen, der ikke havde noget navn på fødselstidspunktet har nu fået et navn, nemlig "Lues Plads".

Lues familie har holdt en navngivningsfest af pladsen og har sendt en beretning om den glædelige begivenhed d. 4. marts 2017.

20170806_152900.jpg

Og her er beretningen:

Det var en tidlig forårsnat, frosten havde stadig ikke sluppet sit greb, og hjemme på Slettenvej ved Fannerup sov højgravide Natascha Gulager-Holst tungt – alene i den store dobbeltseng. Hendes mand, Peter Gulager-Holst, var i god tro taget på kursus på Fyn. Der var fortsat nogle dage til terminen, og fødslen af parrets førstefødte, Brave Gulager-Holst, var sket to uger senere end forventet. Peter troede derfor ikke, at der var familieforøgelse lige om hjørnet. Men det var der.

Jeg blev ringet op af Natascha kl. 03.30. Hun bad mig komme, da hun havde kraftige veer. Jeg regnede med, at jeg som aftalt skulle hente Brave og blot sende Natascha godt af sted med en ambulance,” fortæller farmor, Else Holst.

Fra Fjellerup havde Else små tyve minutters kørsel. Da hun nåede frem til Slettenvej, var der ingen grund til at slukke motoren. Natascha havde været i forbindelse med en jordemoder på Randers Sygehus, men hun mente, at det var for tidligt at sende en ambulance. I stedet skulle Natascha tage to Panodil og sørge for at få sovet lidt. Der skulle dog ikke en uddannet jordemoder til at se, at fødslen var godt i gang. Farmor tog en rask beslutning: Natascha ind på forsædet, Brave i autostolen, og Toyotaen i gear! De tre generationer nåede dog ikke ret langt:

”Midt i Løvenholmskoven bad Natascha mig stoppe og ringe efter en ambulance. Vi kørte ind på parkeringspladsen på hjørnet af A16 og Herredsvej, og kl. 04.45 ringede jeg til alarmcentralen. Her fik jeg en sød og meget hjælpsom dame i røret, som ikke ville slippe os, før hun var sikker på, at ambulance og lægebil var på vej,” husker Else Holst.

I ventetiden, som ikke længere var så sød, stod Natascha lænet over motorhjelmen og kæmpede med hyppige, meget stærke veer. Else husker, hvordan den vordende mor brølede som en kronhjort. Havde der været folk i nærheden, havde de med sikkerhed troet, at parringstiden var startet et halvt år før tid. Else lagde et tæppe omkring sin svigerdatter og forsøgte at støtte, så godt hun kunne. Alt imens sad Brave stille og roligt i sin autostol og fulgte slagets gang. Han tog det med ophøjet ro og spurgte nysgerrigt: ”Hvorfor skriger du, mor?”. Farmor forklarede, at det var hårdt arbejde at få lillebror ud af maven.

Kl. 05.00 kunne lys endelig anes i det fjerne, og hurtigt tonede hjælpen frem i skoves dybe mørke. Natascha blev flyttet over i ambulancen, og en halv time senere kunne én af redderene overbringe nyheden, at alt var fint, og at de nu kørte til sygehuset i Randers.

Da far Peter vågnede på Fyn, fik han sig lidt af en overraskelse. På sin telefon kunne han se, at noget havde været i gærde på Slettenvej i løbet af natten. Han sprang ud i bilen, og turen fra Fyn til Randers føltes som en evighed. Men snart kunne han tage sin nyfødte søn i armene – stolt og imponeret over sin stærke kone.  Sidst på eftermiddagen var hele familien hjemme igen på Slettenvej. Navnet Lue lå lige for: En skikkelse i nordisk mytologi, som herskede over ilden. Når man kommer til verden med fynd og klem, så skal man have et navn med lidt fut i!!

 // Else Holst /  Krisitna Højholt

Til Lues barnedåb blev følgende kvad sunget:

Melodi: Du, som har tændt millioner af stjerner / Forfatter: Kristina Højholt / Onkel Lars Holst Hansen

1.

En lille Lue i mørket ku’ tænde

Ud’ midt i skoven en kold forårsnat

Jord’mor’ til Sletten ej hjælp ville sende

Farmor i stedet så måtte ta’ fat.

 

2.

Ud, lille dreng, kom du straks her til verden

Mor, som en kronhjort, hun brøled’ så klart

På en parkeringsplads mærked’ hun smerten

Mens storebror han sad bagerst, parat.

 

3.

Far fik et opkald, på Fyn han sig gemte

Lydløs mobil, for lidt sove sku’ han

Sprang ud af seng og fik gearet i femte

Da han ku’ se: ”Nu er gået mit vand!”

 

4.

Hjemme i Stenvad vi vented’ så længe

Kagen var bagt og et flag hejst i sky

”Mon de da blive derhjemme i senge?”

Nej, de i Randers jo havde søgt ly.

 

5.

Fødselsdagsfesten blev doblet af lykke

Vi fik besked, Farmor kunne fortæl’:

”Tja, vi mod Randers kun nåed’ et stykke

Nybagte mor næsten klared’ det selv …

 

6.

… Lysene nærmed’ sig der midt i natten

En ambulance med blink kom da hen.

Livet begyndte, jo sørme for katten”:

’Gulager-Holst’ er mit navn, kære ven!

 

7.

Men der et fornavn jo mangled’ da bare

Og onkel Lars han i tænkeboks gå:

”Når man i hast her til verden vil fare

Et turbonavn derfor lyde jo må.”

 

8.

Nordiske guder blev gransked’, og heldigt

Var der et navn, som lidt fart havde på

Og da til Brave det passed’ så vældigt

Lue var navnet, som du kunne få!

 

9.

Tændt udi natten blev smuk, lille Lue

Nu her i blandt os du bor, lille skat

Intet i verden skal dig kunne kue

Du tænder lys i den sorteste nat.

 

10.

Ønsker tillykke med navnet og livet

Du her i flokken blandt os hører til

Dig vil vi lære, hvad andre har givet

Vise dig verden og dåbsordet vil.

Opdateret 16-08-2017